Tofu er både elsket og hadet. Det her er den helt bløde udgave - og rigtig god at begynde med hvis man vil lære at spise tofu.Mange vegetarer og veganerne bruger det som proteinkilde - men jeg syntes sagtens man kan kombinere det med kød som altspisende.
Tofuen ligger i en lage som hældes fra og den smuttes derefter forsigtigt ud af emballagen.
Edamamebønnerne blev 'smuttet', 1 stort fed hvidløg blev snittet i tynde skiver, baconen blev skåret i tynde strimler og peberfrugterne i mundrette bidder.
Det var dog kun halvdelen af tofuen der skulle bruges. Jeg syntes nemlig at det mætter ret meget. Konsistensen minder om tyk budding. Silken tofu kan blendes til dip, creme og andre bløde retter - men kan altså også være stand-in for æg i retter som den her.
Baconen kom på en kold slip-let pande som blev tændt på middel varme. Da den begyndte at svede blev hvidløget tilsat. De 2 ting blev sauteret sammen uden at hvidløget brunede. Peberfrugten kom på og sauterede med i et par minutter.
Det blev tilsat 2 spsk vand, så alt gik fri fra bunden. Edamamebønnerne og tofuen kom ved. Tofuen blev forsigtigt rørt rundt så den faldt fra hinanden i større og mindre stykker. Der blev smagt til med tørret timian, friskkværnet sort peber og Herbamare urtesalt - og så var der mad.
Kcal-regnskab:
150 g tofu = 96
25 g bacon = 65
10 g hvidløg = 16
125 g peberfrugt = 38
75 g smuttede edamame = 106
I alt 321 kcal - "Gratis": tørret timian, sort peber, urtesalt og vand.
Giv tofuen en chance - den er nem at ha' med at gøre, holder sig lang tid i skabet og giver gode proteiner.
Hej Malou.
SvarSletHvor køber du Silken-tofu? Jeg synes jeg har ledt og ledt. Ved godt du bor i det jyske og jeg på Sjælland, men hvis det nu er en kæde eller du kender en butik herovre?
Jeg er syg med tofu, når det er lavet rigtigt, og har fundet skønne desserter på silken-tofu, men kan bare ikke finde tofuen.
Bedste hilsner
fru Winther
Hej Fru Winther
SletJeg køber det i helsekostforretninger. Du kan også¨købe det på nettet f.eks her ;-)
Den her er pragtfuld til desserter. Laver 'råcreme' af den ved at blende med vaniljesukker og appelsinsaft.
God jagt!
Glad hilsen
Malou