mandag den 27. januar 2014

Blendet suppe m/ butter beans & blomkål...

Det bedste mad på en "fastedag" er nu en blendet suppe. Det er nemt at lave og mætter længe. Her er der en rigtig cremet sag med protein fra bælgfrugter. Man kan toppe den med hvad man har lyst til - her blev det til rød peber, edamamebønner og lidt nigellafrø (jomfru i det grønne).

Denne mættende portion på 350 g suppe + topping indeholdt totalt 216 kcal.

Suppen er lavet af lutter økologiske råvarer. Og så fik jeg også brugt den rest blomkål der var tilbage fra min kylling i karry

Drænede butter beans, blomkål i mellemfine stykker, 5 dl vand, hakket løg + hvidløg, Herbamare urteboullion, olivenolie og mælk.

Løg og hvidløg blev sauteret i olien uden at tage farve. Butter beans, Herbamare og vand blev tilsat. Blandingen simrede i ca 30 minuttet. Derefter blev blomkålen + mælken tilsat og suppen simrede færdig i ca 10 minutter. Den blev blendet med en stavblender *wroom wroom* og smagt til med lidt urtesalt og et par dråber æblecidereddike.

Toppingen var finthakket snackpeber, smuttede edamamebønner og nigellafrø.

Den færdige suppe blev hældt op i en varm tallerken og serveret med toppingen. 

Kcal-regnskab:

250 g butter beans = 275
300 g blomkål = 75
80 g løg = 37
4 g hvidløg = 7
6 g olivenolie = 53
10 g Herbamare = 32
100 g letmælk = 45

I alt: 524 kcal - "Gratis": 5 dl vand, urtesalt og æblecidereddike.

Suppens færdige vægt: 1095 g

524 : 1095 x 100 = 48 kcal pr 100 g suppe.

Topping:

15 g rød peber = 5
30 g edamame = 43

I alt: 48 kcal - "Gratis": nigellafrø.

3 kommentarer:

  1. Den er bare så super dejlig på en FD dag, fyldig og beroligende...Tak for den !
    Mangler bare så meget en "print knap" ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at du kan lide suppen :-)

      Øh, hvad er der i vejen med den print knap der er i hvert indlæg?

      Slet
  2. Dejlig suppe, som jeg har lavet flere gange - også i dag :o)

    SvarSlet