Den nemme sauce blev serveret med squash-pasta, revet mozzarella og frisk basilikum. Dejligt og farverigt på en meget grå januardag.
For mig er der ingen skam i at indrømme at jeg griber de hurtige løsninger på de trælse dage. Livet med en kronisk smertesygdom kan være en udfordring - men hellere mad lavet hjemme med økologiske halvfabrikata end slatten (og dyr) take-out. Jeg kravlede derfor over i den lokale biks og købte 2 pakker hakket øko okse og 2 glas øko Dolmio. Hjemme fandt jeg løg og hvidløg frem.
Løgene blev hakket mellemfint og hvidløget skåret i tynde skiver. Oksekødet blev brunet på en varm slip-let pande af 2 omgange - og løgene tilsat så snart der var smeltet lidt fedtstof fra kødet. Det brunede kød og løgene kom i en gryde - og blev tilsat de 2 glas Dolmio + det vand der kunne være i et af glassene. Retten fik lov til at simre ved lav varme i ca 1½ time. Til sidst blev den smagt til med ½ tsk karry, 1 tsk balsamicoeddike, masser af friskkværnet sort peber og Herbamare urtesalt.
Tilbehøret var super nemt. Squashen skulle bare lige en tur igennem spiralmaskinen.
150 g 'pasta' er passende til en portion - og det passer ca med en lille squash. Lidt ost blev vejet af.
Den færdige kødsauce vejede 1910 g. Jeg vejede 200 g af til aftensmaden.
Varmen fra bolognesen er nok til at blødgøre squashen.
Der blev toppet op med ost og basilikum - og så var der mad.
Kcal-regnskab:
800 g hakket oksekød (9-16%) = 1800
1000 g Dolmio = 530
350 g løg = 161
7 g hvidløg = 11
I alt: 2502 - "Gratis": vand, karry, eddike, peber og urtesalt.
2502 kcal: 1910 g = 1,31 (pr 1 g) x 100 = 131 kcal pr 100 g.
Hvis du følger min opskrift kan du bruge de udregnede kcal - men du skal stadig veje din egen færdige ret og regne indholdet ud pr 100 g.
Aftenens måltid:
200 g bolognese = 262
150 g squash = 24
25 g ost = 85
I alt: 371 kcal - "Gratis": basilikum.
--------------------------------------------------------------------
Resten bliver nu pakket og gemt på frost. Det kan nemlig laves til et vælg af andre retter i en ruf. Gør det til en vane at lave ekstra - det kan være med til at afstresse fastedagene når man kan droppe madlavningen og bare hive noget op af fryseren.
Fast vel!
--------------------------------------------------------------------
Uhhh det ser lækkert ud! Desuden kan jeg se at der er en som deler min passion for økologi :-)
SvarSletTusind tak. Ja, jeg driver i forvejen den økologiske madblog Klidmoster.dk - så det var nemt af fortsætte stilen her også :-)
SletLækker hjemmeside! Jeg er ved at undersøge forskellige spiralmaskiner. Hvordan er din mht. hvor meget af grøntsagen, der bruges hhv. er tilbage som rest?
SvarSletTak for inspiration :-)
Tusind tak - jeg er glad for at du kan lide min blog og kan bruge inspirationen :-)
SletDer kommer en 'kerne' af grøntsagen til rest + en skive der er ca 1 cm tyk i enden. Men begge dele kan jo enten spises eller gemmes til f.eks kødsauce eler fond.