Selv om det egentligt mest er varm mad jeg længes efter her i kulden, blev det til en salat i dag. I en periode eksperimenterer jeg med at spise dagens eneste måltid kl 14 i stedet for kl 18. Jeg har skruet lidt op for størrelsen af portionen af samme grund.
En god rustik vintersalat med lidt løfter om sommer. Smæk på smagen og masser af knas. Hele portionen var på 449 kcal.
Rejer og bønner fandt jeg i fryseren. I stedet for oliven valgte jeg kapers. Rød peber og rødløg blev valgt for deres knas. Tunen var den MSC certificerede Guld Albacore i vand.
Bønnerne blev vejet af. De små kapers blev drænet og den hvidvinseddike de lå i gemt til dressingen.
Rødløget blev snittet til tynde både og peberfrugten i strimler. Bønnerne blev dampet i 2 minutter og skåret i mundrette længder.
Tunen blev drænet, ægget kogt i 9 minutter og rejerne tøet op.
Til dressingen blev hvidløget revet og pisket sammen med sennep, vand, hvidvinseddike, urtesalt og peber - og til sidst tilsat olie.
Det blev en skarp og syrlig dressing - ønske man at runde den lidt af kan der tilsættes lidt sødt f.eks agavesirup.
Bønner, peberfrugt og løg vendes sammen med halvdelen af dressingen - og lægges på en tallerken.
Tun, rejer og kapers fordeles oven på. Man kan sagten nøjes med mindre kapers, jeg er bare helt vild med de små grønne knopper.
Ægget skæres i 6 både og lægges på - og resten af dressingen dryppes ud over salaten. Spis og nyd!
Kcal-regnskab:
200 g grønne bønner = 90
82 g tun = 90
100 g rejer = 78
1 æg = 90
45 g rød peber = 14
25 g rødløg = 12
20 g kapers = 9
10 g sennep = 8
3 g hvidløg = 5
6 g olivenolie = 53
I alt: 449 kcal - "Gratis": 1½ spsk vand, ½ tsk eddike, urtesalt og peber.
Det ser lækkert ud! Er selv lige begyndt på 5:2 og har første faste dag i dag.
SvarSletUtroligt nok så havde jeg af en eller anden grund slet ikke tænkt over om vores tun på dåse var MSC mærket.. og jeg går jo ellers op i alt andet fisk vi indtager er MSC mærket. Så tak for den påmindelse :-)