tirsdag den 29. april 2014

Rejesalat på sundwichbrød...

I dag var min frokost et stykke smørrebrød med rejesalat.  En kreation af ristet sundwichbrød, skyrkyssede rejer, kapers og karse. Åh, det var godt...

En god og mættende mad - på blot 250 kcal.

I går bagte jeg sundwichbrød til min english breakfast. Jeg havde gemt det ene stykke som jeg nu ristede hårdt på begge sider.

I fryseren hentede jeg en pakke med 150 g rejer. Og så gik jeg på jagt i køleskabet efter brugbare ting og sager.

Det blev til skyr (50 g), kapers (15 g), fuldkornssennep (6 g) og karse (5 g).

Rejerne blev tøet op og drænet for overskydende væde.

De blev rørt sammen med resten (hold lidt kapers og karse tilbage til pynt) og smagt til med urtesalt og friskkværnet peber.

Den labre rejesalat blev toppet op på det ristede sundwichbrød og pyntet med kapres, karse og en lille citronbåd. Og så var der mad....

Kcal-regnskab:

1 stk sundwichbrød (med 57 g æg)  = 99
150 g rejer = 105
50 g skyr = 30
15 g kapers = 6
6 g sennep = 8
5 g karse = 2 

I alt: 250 kcal - "Gratis": citron, salt og peber.

English breakfast...

Her kommer et herligt fastemåltid i kategorien breakfast for dinner. Det kan også gøre lykke som morgenmåltid på en spisedag.

Det er en meget mættende og fiberrig omgang på 480 kcal - bestående af ristet sundwichbrød, baked beans, pølse og spejlæg.

Først skal der bages sundwichbrød af butter beans (75 g), 1 æg (57 g), ½ dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller (2 g), 1 tsk bagepulver og ½ tsk urtesalt. Det bliver 2 stk af denne portion. Du kan se lige her hvordan det kan gøres både i vaffeljern og ovn.

Mens sundwichbrødet bagte blev resten gjort klart. 

Baked beans (150 g), 1 æg (57 g), 1 pølse (60 g) og en dusk karse til pynt.

Sundwichbrødet fik lov til at bage ekstra længe i vaffeljernet - og blev derefter ristet godt på brødristeren. Det blev næsten som ristet brød.

Bønnerne blev varmet, pølsen delt i 4 stykker og stegt - og ægget spejlet på en lille slip-let pande (og drysset med salt og peber). Og så var det bare at anrette. Skulle det ha' været en full english skulle der også ha' været bacon, stegt tomat og champignons.

Da jeg stadig er syg og derfor havde spisedag, fik hele herligheden et skud ketchup og H.P. sauce (ikke medregnet forneden). Den slags er der ikke 'råd' til på en fastedag. Det er også dumt at spise ketchup, for det får blodsukkeret i ubalance. Men en smule sukkerfri ketchup kan sagtens gå an.

Kcal-regnskab:

1 stk sundwichbrød = 99
150 g baked beans = 158
1 æg (57 g) = 82
1 pølse (60 g) = 140

I alt: 480 kcal - "Gratis": karse, salt og peber.

søndag den 27. april 2014

Sundwich med røget laks og skyrcreme...

Efter at ha' testet om man kunne bage sundwichbrød i ovnen skulle de jo bruges. Det blev til denne herlige sundwich med røget laks og en laber skyrcreme.

Et herligt måltid på 355 kcal.

Jeg ELSKER røget laks - og specielt sådan her. Er vist også brændt varm på karse, for køber den ene bakke efter den anden. Ud over den grønne salat, fandt jeg skyr, kapers, rødløg og fuldkornssennep frem.

Grøn salat (20 g), rødløg (6 g), kapers (15 g) og karse (3 g).

Skyrcreme: skyr (40 g), fuldkornssennep (6 g), flagesalt og friskkværnet peber. Det blev rørt sammen og tilsat halvdelen af løg, kapers og karse - som lige blev groft hakket først.

Jeg var meget generøs med laksen og vejede hele 70 g af.

Halvdelen af skyrcremen blev fordelt på det ene stykke sundwichbrød.

Salat og laks blev lagt til rette ovenpå.

Og øverst de sidste rødløg og kapers.

Og så selvfølgelig den sidste karse. Den anden halvdel af skyrcremen blev smurt på det andet stykke sundwichbrød og lagt på toppen.

Oh la la....sikke en sundwich.

Man kan hverken se eller smage at det ikke er 'ægte' brød. Giv den gas - og brug det fyld du kan lide. Sundwichen er kommet for at blive!

Kcal-regnskab:

1 portion sundwichbrød (med et æg på 57 g) = 197
70 g røget laks = 113
40 g skyr = 24
6 g fuldkornssennep = 8
15 g kapers = 6
6 g rødløg = 2
3 g karse = 1
20 g salat = 4

I alt: 355 kcal - "Gratis": flagesalt og sort peber.

-------------------------------------------------------------------------------

Jeg har også brugt opskriften på sundwichbrød som pizzabund:

Du kan se opskriften lige her.
 

fredag den 25. april 2014

Sundwichbrød: i vaffeljern og ovn...

Man må sige at mine sundwiches er faldet i god jord hos 5:2 folket. Det er efterhånden blevet til en del forskellige udgaver. Indtil nu har det krævet et vaffeljern at bage 'brødet' - men her får du en anvisning på hvordan det også kan bages i ovnen.

Det er bla blevet til en hvid med tunsalat, en grøn med hytteost og tun, en rød med røget hellefisk og en gul med kylling. 

'Brødet' er uden mel - med med masser af fibre. Alle mine sundwich er enten lavet med butter beans eller kikærter fra dåse , men man kan bruge lige den slags bælgfrugter man foretrækker.

Basisopskrift til 2 vafler eller 2 ovnbagte brød: butter beans (75 g), 1 æg (50-60 g), ½ dl vand, kokosfibermel (10 g), loppefrøskaller (2 g), 1 tsk bagepulver og ½ tsk urtesalt. Blend bønner og vand *wroom wroom* til en homogen masse og tilsæt ægget. Blend 5 sekunder. Pisk resten af ingredienserne i. Lad dejen hvile 5-10 minutter til den bliver som en tyk grød - justere evt med mere vand.

Hvis man vil bage sundwichbrødet i et vaffeljern skal det varmes godt op - og sprayes med en fedtspray. Vær omhyggelig med at fordele dejen. Jernet lukkes i og må ikke åbnes de første 5-6 minutter.

De færdige vafler afkøles, trimmes i kanten - og er så klar til at fylde med hvad hvad man har lyst til. De kan også bruges hver for sig med pålæg på. Eller hvad med at bruge dem til en stor lækker burger?

Ejer man ikke et vaffeljern, kan man bage 'brødet' i ovnen:

Man kan naturligvis bare dele 'dejen' op og lave 2 flade klatter på bagepapir - det er hvad man har temperament til. Men jeg er altså sådan en irriterende type som bare skal lave alt så omhyggeligt som muligt (ja, jeg har OCD - men har lært at leve med det). Bagepapir er hos mig erstattet af en silikonemåtte. For at lave helt runde 'brød', brugte jeg en serveringsring på 10 cm. Den fik et hurtigt skud fedtspray indeni.

Dejen blev sat på pladen af 2 omgange. Den blev glattet med bagsiden af en teske.

Først blev de bagt 15 minutter ved 175°C. 

Derefter blev de vendt og bagt 4-5 minutter mere. 

Og så var de også klar til brug. 

Der er ca 190 kcal i sådan 2 stk (afhængig af æggets størrelse). De kan sagtens holde sig på køl i et par dage eller fryses til senere brug. 

Og vinderen er...

Wow, sikke en masse deltagere der har været i mine give-away med vaffeljernet. Jeg har opgivet at tælle hvor mange - men der er 407 kommentarer til indlægget (incl mine egne og de ugyldige bidrag).

Jeg har helt tilfældigt trukket en vinder:

Tillykke til Signe. 

--------------------------------------------------------

PS. Det er sidste gang jeg gør opmærksom på ugyldige kommentarer. Næste gang jeg laver en give-away bliver de blot slettet. Det er alt for stort et arbejde at hole styr på det. Deltager man i en konkurrence er det ens eget ansvar at gøre det efter reglerne.

Inden længe laver jeg en guide her på bloggen til hvordan man lægger en kommentar og opfylder betingelserne for deltagelse.


tirsdag den 22. april 2014

Sundwich med torskerognssalat...

Endnu en sundwich har set dagens lys:

'Brødet' var denne gang på basis af kikærter - tilsat rødbede. Fyldet var den lækreste torskerognssalat med masser af knas og smag. Hele herligheden indeholdt 369 kcal.

Ja, sorry - jeg magtede ikke lige at lave et nyt billede (og en masse opvask), så billedet er genbrug. Ingredienserne: kikærter (75 g), 1 æg (63 g), kokosfibermel (10 g), Loppefrøskaller (2 g), bagepulver (1 tsk), urtesalt (½ tsk).

Denne gang blev spinaten udskiftet med lidt rødbede - for sådan en havde jeg lige liggende.

Rødbeden blev skrællet og revet groft. Jeg tog 50 g fra til denne portion.

Kikærter, rødbede og ¼ dl vand blev blendet *wroom wroom* til en homogen masse. Ægget blev tilsat i et par sekunder til sidst. Sikke en smuk farve det fik.

De øvrige ingredienser blev pisket i og 'dejen' fik lov til at trække til den havde konsistens som tyk grød. Og så troede jeg at jeg kunne bage 2 smukke pink vafler....

Men nej, de blev sørme orange. Det er åbenbart rødbedens farvestof betanin som ændrer farve ved opvarmning og iltning. Aha, så blev man så klog. Husk at du lige nu kan vinde et vaffeljern i min give-away.

Kcal-regnskab:

75 g kikærter = 85
50 g rødbede = 26
63 g æg (1 stort) = 90
10 g kokosfibermel = 32

I alt: 233 kcal - "Gratis":  vand, loppefrøskaller og urtesalt.

Og så til fyldet:

Jeg havde sådan lyst til en torskerognssalat og havde heldigvis lige det jeg skulle bruge på lager.

Torskerogn (100 g), skyr (40 g), løg (10 g), rød peber (15 g), kapers (10 g) og karse (5 g).

Rognen blev most sammen med skyren og resten blev rørt i. Der blev smagt til med urtesalt og friskkværnet sort peber.

Kcal-regnskab:

100 g torskerogn = 100
40 g skyr = 20
10 g løg = 5
10 g kapers = 4
15 g rød peber = 5
5 g karse = 2

I alt: 136 kcal - "Gratis": urtesalt og peber.

Sundwichen blev lagt sammen og skåret over på tværs.

Og så var den lige til at sætte tænderne i.

Jeg er sendt til tælling af en dum influenza og har fået hele pakken: forkølelse, ondt i halsen, hoste, feber, muskelsmerter og svimmelhed. Det betyder at fasten er lagt helt på hylden til jeg er rask igen. Det forhindrer mig dog ikke i at lave et par nye opskrifter til 5:2 - for jeg skal jo ha' noget at spise.

Og nu vil jeg gå ud og stege en krondyrmørbrad - for min krop vil ha' KØD!


søndag den 20. april 2014

Salat med asparges, æg og torskerogn...

Påske og faste kunne sagtens kombineres. I fredags blev det til denne spontane salat med masser af lækre sager:

En bund af blandet salat, toppet med bla asparges, kogte æg og torskerogn = 426 kcal.

Det var er 'tøm køleskabet' måltid. Jeg fandt lidt forskelligt blandet grønt, et par æg og en dåse torskerogn. Æggene blev kogt i 9 minutter og kølet ned.

Det blev til broccoli i små buketter (70 g), rød peber (40 g), hjertesalat (64 g), spidskål (80 g), asparges (157 g) og cocktailtomater (80 g).

Spidskålen blev snittet fint og 'vredet'. Peberfrugten blev snittet fint sammen med hjertesalaten. Broccolien blev dampet i 30 sekunder og tilsat sammen med en tot hakket persille (7 g). Hele herligheden blev overhældt med saften af ½ citron.

De labre asparges blev dampet og lagt ovenpå den blandede salat.

Torskerogn (100 g), skyr (40 g), finthakket estragon (3 g), urtesalt, friskkværnet sort peber og et squeeze citronsaft. Mos sammen med en gaffel - smag til med salt og citron.

Anret salaten med æg i både, halve tomater og torskerognen.

Pynt med karse. Oh la la....og så er der mad.

Kcal-regnskab:

120 g æg (2 stk medium) = 172
100 g torskerogn = 100
40 g skyr = 20
157 g asparges = 38
70 g broccoli = 24
80 g tomat = 21
40 g rød peber = 12
64 g hjertesalat = 11
80 g spidskål = 22
7 g persille = 4
3 g estragon = 2

I alt: 426 kcal - "Gratis": urtesalt, sort peber, citronsaft og karse.