onsdag den 18. juni 2014

Boller i karry a'la Klidfaster...

Den her udgave af boller i karry har puslet i min hjerne et stykke tid. For kunne man overhovedet lavet det på en fastedag? Ork ja, sagtens - og den er endda helt uden mel, mælk eller hurtige kulhydrater.

Det er nemlig saftige kogte kyllingeboller i en laber blomkålssauce med blomkålsris til. En stor portion løber kun op i 250 kcal. Denne opskrift er til 2 portioner.

Saucen består kun af ganske få ting: blomkål, løg, karry og urtebouillon.  

Blomkål (300 g), løg i tynde både (25 g), bouillon (10 g), karry (6 g) og 5 dl vand. Vand og bouillon kommes i en lille gryde og varmes op til kogepunktet - bollerne skal nemlig koges i det inden det skal blive til sauce.

Bollerne laves af hakket kylling (200 g), ½ sammenpisket æg (25 g), revet løg (15 g), urtesalt og friskkværnet peber.

Kødet røres sejt med salt - og løg, æg og peber tilsættes.

Farsen formes til 8 små boller. De er ret bløde, men bliver faste under kogningen.

Bollerne simrer i bouillonen 5-7 minutter til de er faste og flyder i overfladen.

De færdige boller fiskes op - og blomkålen tilsættes i stedet. Den koges mør uden at koge helt ud.

Mens kålen koger, sauteres løget til saucen i olivenolie (3 g) og tilsættes karryen. Væden drænes fra den møre blomkål - men gemmes. Blomkålen blendes *wroom wroom* til en glat puré og justeres i konsistensen med kogevandet til det er som en tyk sauce. De sauterede karry-løg og bollerne tilsættes og simrer med i et par minutter. Der smages evt til med mere salt.

Jeg lavede ris af blomkål til af 100 g kål.

 Og så var der mad. Det ligner da den ægte vare ikke? 

Jeg gav retten et drys grofthakket koriander. Det både pyntede og smagte. Det var en god og mættende portion - og resten spiser jeg i morgen da jeg tager 2 sammenhængende fastedage denne gang.

Kcal-regnskab:

200 g hakket kylling = 242
25 g æg = 36
15 g løg = 7
10 g Herbamare = 32
300 g blomkål = 75
25 g løg = 12
6 g karry = 20
3 g olie = 27

I alt: 451 kcal - "Gratis": urtesalt, peber, vand og koriander.

Min portion bestod af halvdelen (226 kcal) + 100 g blomkåls-ris (25 kcal) = 250 kcal.

Til dessert snuppede jeg 400 g gul vandmelon (120 kcal) og endte således på 370 kcal.

4 kommentarer:

  1. Jeg laver som regel sovsen med suppeurter fra frost.. Det er også ret lækkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. Orv, det var smart. Det må jeg også prøve på et tidspunkt :-)

      Slet
  2. Det ser godt nok lækkert ud. Den opskrift må jeg afprøve. Og så lige et lille spørgsmål. Hvor har du fundet gul vandmelon? Den ser så fristende ud. Sådan en har jeg aldrig set - men bor jo også i udkants Danmark.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Håber den må smage dig :-)

      Den gule melon er købt i Inco. JEg ved desværre ikke hvor den kan fås i detailhandlen.

      Slet