En moppedreng af en ostegratineret 'bøf' med tomatsauce og sauteret grønt = 368 kcal.
Man starter med et blomkål - og skærer en tyk skive, på ca 4 cm, ud af midten. Mit kål manglede dog nogle buketter i bunden, da de blev brugt til hotwings af blomkål i går. Det gjorde at min skive ikke blev så flot som hvis den havde været skåret af et helt hoved. Jeg skævede lidt til den her opskrift.
Der var hakkede tomater tilbage fra den marokkanske gryderet som skulle bruges i bedste Stop Spild Af Mad stil. Grøntsagerne jeg ville bruge som tilbehør var bladselleri (50 g), squash (90 g), peberfrugt (65 g), gulerod (50 g), løg (30 g) og lidt ekstra blomkål (50 g). For at få lidt syre og bitterhed, valgte jeg at tilsætte lidt kapers. Der var også lidt persille som trængte til at blive brugt.
Grøntsagerne blev snittet fint og sat til side.
Hakkede tomater med basilikum (150 g), drænede kapers (15 g), olivenolie (7 g), hakket persille (3 g) og min 'bøf' af blomkål (200 g).
Ovnen blev tændt på 200°C. Blomkålen blev penslet grundigt med olie på begge siden og brunet på en varm slip-let pande (hvis det ikke er til en fastedag, kan man med fordel bruge mere olie og en lille klat SMØR). Den blev derefter lagt i et fad, drysset med urtesalt og friskkværnet sort peber - og sat i ovnen i ca 30 minutter. Resten af olien blev brugt til at sautere grøntsagerne i.
Efter den behandling var den klar til at servere. Men jeg besluttede mig for at tage den et skridt videre.
Jeg havde nemlig fundet frisk mozzarella som datovare i Kvickly til blot 5 kr. Det var da lige det der skulle til!
Der blev skåret nogle skiver (50 g) og lagt ovenpå. Fadet kom retur i ovnen som blev skruet op på 250°C.
Da osten var smeltet og begyndte at blive gylden i kanterne, tog jeg fadet ud.
De sauterede grøntsager blev vendt med kapers og hakket persille.
De hakkede tomater var blevet blendet *wroom wroom* med en stavblender, kogt god ind og smagt til med urtesalt + masser af friskkværnet sort peber. Hele portionen blev fordelt på tallerkenen.
Den ostegratinerede 'bøf' blev lagt ovenpå og der blev toppet op med noget af grøntsagsblandingen. Resten af grøntsagerne kom i en skål og blev serveret til. Totalt i orden fastemiddag!
Kcal-regnskab:
200 g + 50 g blomkål = 63
90 g squash = 17
65 g peberfrugt = 20
50 g bladselleri = 11
30 g løg = 14
50 g gulerod = 18
15 g kapers = 7
3 g persille = 2
7 g olivenolie = 63
150 g hakkede tomater = 38
50 g frisk mozzarella = 115
I alt: 368 kcal - "Gratis": urtesalt og sort peber.
Herligt med et så tilfredsstillende vegetarisk måltid - omend Trixie var noget vranten over at der ikke faldt noget af som hun kunne lide.
hmm... den kunne jeg godt finde på engang.. ikke som FD, men på en alm..
SvarSletHåber den må smage dig :-)
SletJeg skal helt klart også lave den til en spisedag - stegt i SMØR og serveret med grønne bønner + bearnaise :-P
God ide - hvis jeg lige kan slippe for bearnaise :$ (undgår det om muligt - burde nok selv lave det engang, kun for at se om jeg kan lide en rigtig frem for bøtte/pulver som alle serverer :(
SletUha, hvad så med at prøve enten min blomkålsbearnaise eller min friske kolde bearnaise ?
SletAll hail Trixie! Katten taler SANDT!
SvarSletHa ha :-D
SletJeg har lige opdaget din blok, alt er så lækkert, jeg skal prøve det hele. Tak, tak, tak
SvarSletDine sunde vaffelbrød er geniale. Husk at give lille mis kød :-)
Tusind tak -dejligt at du kan lide det jeg laver. håber det må smage dig. Mange tak :-)
SletHa ha, hun får alt det kød hun kan overkomme ;-)
Jeg lavede denne i en vegansk udgave forleden og skal have igen i aften. Jeg brugte så bare, løg, peberfrugt, portobellosvamp og aubergine og det var superlækkert.
SvarSletNice. Jeg skal helt klart også lave det vegansk inden længe. Det er virkelig et hit med stegt blomkål :-)
SletMums - kål og ost er bare en rigtig god kombi :)
SvarSlet