Det blev en stor mættende portion på ca 400 kcal. Opskriften er til 2 portioner.
Det var egentligt meningen at jeg ville ha' fastet på 0 kcal, men jeg fik det pludseligt en smule dårligt her i varmen. Så jeg kørte en tur i Rema 1000, hvor jeg fandt en pose frossen wokblanding (og lagde løgene tilbage, da jeg så at der allerede var løg i) og en pakke Stop Spild Af Mad kylling til blot 20 kr. Jeg havde i forvejen koriander, hytteost, five spice og Shirataki nudler på lager. Dem kan man købe i de fleste asiatiske butikker til ca 15 kr pr pakke.
Jeg ville nok ha' valgt noget magere kylling, da det her indeholder 139 kcal - mod blot 109 for kyllingebryst. Men jeg valgte at skære det i strimler og fjerne synligt fedt, så det var ok. 400 g blev reduceret til 350 g på den konto. Nudlerne ligger i vand og skal drænes og skylles meget grundigt. Advarsel: lad være med at lugte til dem - de lugter ubehageligt af fisk!
Meget nemt at gå til: frosne grøntsager (400 g), kylling (350 g), hytteost (250 g), five spice (fennikel, kanel, stjerneanis, allehånde, ingefær, nellike) og Shirataki nudler (190 g).
Kyllingen blev som sagt trimmet og skåret i strimler. Nudlerne blev klippet i mindre stykker med en saks.
Kylling og grønt blev sauteret på en slip-let pande sammen med 1 spsk five spice.
Der blev tilsat hytteost og nudler. Retten fik lov til at simre ved lav varme til alle ostekornene var smeltet - og så blev den smagt til med urtesalt og friskkværnet sort peber.
Halvdelen blev gjort til dagens måltid - og den anden halvdel kom i en bøtte på køl.
Godt med koriander på og så var der mad. Dælme ikke spor dårligt...
Kcal-regnskab:
350 g kyllingelårkød = 487
400 g wokblanding = 104
250 g hytteost 1,5% = 173
190 g Shirataki nudler = 38
I alt: 804 kcal - "Gratis" five spice, koriander, urtesalt og sort peber.
Retten er inspireret af en Dukan-ret jeg smagte hos min veninde Sanne, for noget tid siden. Den var lavet med kylling, paprika, hytteost og Shirataki nudler. Den kan også laves med karry, chili eller hvilket andet krydderi man nu føler for. Brug det kød og de grøntsager du foretrækker eller har på lager. It's all good!
Skøn skøn blog og sikke en inspiration - ser frem til at følge dig
SvarSletgod påske
Tusind tak - dejligt at du kan bruge inspirationen. Også god påske til dig :-)
SletSer dødlækkert ud! Risikerer tilbagefald efter ugers shirataki afholdenhed....
SvarSletTusind tak :-) Ha ha, jeg lavede også en ret laber udgave i går - se den lige her.
Slet